31/5

Grattis alla mammor på mors dag!

Ska snart ta och göra mig frukost för att sedan slänga mig i duschen och göra mig i ordning innan mamma kommer och hämtar mig..

Skönt att det är sol ute idag för då kanske man får lite mer solbränna när man ändå ska sitta ute och kolla på fårvallning.. =)



Dags att göra frukost. =)

Pyjamasen



Dessa köpte mamma till bebis igår...




Så nu har man 2 pyjamaser, ett par byxor, 1 body och ett par strumpor som tillhör samma set =)



30/5 - 31/5

30/5:


Nu är man hemma efter en rätt så skön dag!

Mamma körde hem mig igår kväll för att Camilla skulle komma och för att jag skulle sova hemma..
När Camilla är här så ringer mamma och säger att hon är ute och kör bil med Flynn för att han är rädd för att dom skjuter smällare hemma vid mamma och deras, sa till mamma att komma upp hit med Flynn....
När Camilla körde så slutade det med att jag packade ner mina saker och sov yttligare en dag hos mamma...

Vaknade vid tre i natt och då hade jag glömt stänga av tv:n. Vaknade vid 6 tiden och såg att solen sken ute och tänkte idag blir det härligt väder... Tog ett tag innan man somnade om men lyckades iaf.. Vaknade vid 8 tiden igen och tittade ut och då var det helt molnigt ute..
Mamma hade precis gjort kaffe när jag klev upp... Kände mig som en zombie, ont i hela kroppen och allt var ömt och kändes bara skit.
Även om det var molnigt ute så var det inte så kallt så jag satt ute med kaffekoppen och löste labyrint korsord i mammas tidning...
När jag var klar med det så hade mamma duschat och gjort sig i ordning så då var det min tur... Duschade och gjorde mig i ordning innan jag och min älskade mamma körde in till stan.. Vi skulle kolla på lite baby saker och så....
När vi kommer in till stan så var det ett rent helvete och hitta en parkering.. Fullt överallt... Fullt med folk i stan, lönehelg kom vi på sen..
Vi fick parkera nere vid black magic (hamnen) och gå upp till stan.. Mitt i allt så ringer Eva från skaparstugan och säger att mina byxor är färdiga.. Lämnade in dom där igår för att hon skulle sy upp dom åt mig...
Jag och mamma gick dit direkt.. Vi satt nog där i 2 timmar och pratade och drack kaffe innan vi fortsatte till miljö (barnvagnsbutik mm). Jag hittade en barnvagn jag ville ha... 7000 kr kostar den.. Suck.. Vill ha den, blev verkligen såld på den..
Hittade en laban filt och laban påslakan jag ska köpa till min bebis som jag också fastnade för... 
När vi gått klart och tittat i den butiken så gick vi ner till hemköp och handlade innan vi skulle köra hem... 
Jag var tokig på min klåda på magen så vi gick inom apoteket för att kolla om dom hade något som kunde hjälpa.. Apotekaren sa att jag kunde ta kylbalsam men det har vi hemma och jag vill inte gå omkring med en rosa mage, vill liksom inte bara kunna smörja magen när man är hemma... 
Apotekaren gav mig någon annan gel som mamma köpte till mig... Har dock inte testat det ännu.. 
Gick till Rolands rullande bageri innan vi skulle fortsätta till bilen.. Jag köpte fika till familjen... Köpa winerbröd.. Jag fick 10 kr rabatt på dom..:D Inte ofta man får det..:D 
När vi ändå promenerade förbi name it så gick vi in där, mamma köpte dom byxorna till bodyn jag har. Stod och pratade med EvaLott en bra stund... Sen kom jag på att jag fortfarande hade mina jobbaskor där så jag skulle gå in i köket och hämta dom och då slängde jag en snabb titt på hyllan där dom nya pyjamasarna ligger som inte kommit ut i affären. Där låg 2 pyjamaser som också var samma mönster som på bodyn och strumporna jag har.. 
Frågade EvaLott om dom hade kommit in nyligen och det hade dom...  Jag tog ut en av varje för att visa mamma dom.. EvaLott sa det är 2 för 120 kr på dom.. Jag blev fäst vid dom direkt och tyckte synd om mig själv för att man inte hade pengar till att köpa dom.. Men då ställde min kära moder upp och köpte dom till mig..
Så idag har jag fått 2 pyjamaser och byxorna till bodyn till bebisen..:D *TACK*
EvaLott tyckte jag skulle komma in någon dag så vi skulle ta en fika och det sa jag att det gör jag gärna, går bara hemma om dagarna nu ändå..
Sedan blev det hemfärd... Kommer hem och pappa har kokat kaffe till oss så jag dukar fram fikat ute på baksidan..
Efter fikat så plockade jag disken, sopade golvet lite, gjorde mer kaffe och gjorde middagen...
Efter någon timme var jag så rastlös så när pappa, mamma o Adam skulle åka och handla godis så bad jag dom släppa av mig hemma...
Mamma frågade mig om vi inte skulle göra rabarberpaj idag som vi hade bestämt men vi kom på att vi gör en i morgon istället för att min bror kommer hem i morgon kväll..
Sa till mamma o pappa innan jag hoppade ut ur bilen att jag skulle sitta och bli gråhårig i min lägenhet och då frågade mamma varför jag skulle hem och jag svarade ni är så tråkiga, ni vill inte göra något...
Och då sa min moder att hon skulle hämta mig om en stund och att vi visst kunde göra något...
Klockan gick och efter en stund så ringde mamma och sa att hon hämtar mig.. Vi körde till Norje för att se om det kommit några folk till sweden rock festivalen...
Några hade det kommit... Mamma och jag körde till den vanliga campingen och gick en promenad med Flynn runt alla sommarstugor som fanns där... Var en rätt lång promenad...
Flynn plumsade ner i vattnet men tassarna.. Han var rädd för vågorna så för varje våg som kom så backade han...
Han trivdes verkligen att gå där.. Synd att man inte kunde ha han lös bara me tanke på att man inte känner till området och att man inte vet om det fanns några andra hundar i närheten...

Vi körde hem till mamma efter den promenaden.. Tog en kopp kaffe och satt och kollade på någon film som gick på tv:n.
Sedan körde moder hem mig..

Så nu sitter man här i sin ensamhet...

Mamma hämtar mig vid halv 11 tiden i morgon bitti för vi ska på fårvallning.. Flynn ska valla får igen.. :D
Efter fårvallningen så får väl mamma släppa av mig hemma så jag kan städa undan och bädda rent i min säng och så innan min bror kommer hit och ska sova.. Han ska låna min lägenhet från söndag - onsdag.. Han ska ha med sig en norsk kompis hem som ska vara här i en vecka.. Han skulle tydligen också jobba på sweden rock som min bror...
Sedan när man städat klart sin lgh så ska man hem till moder igen så ska jag och mamma baka rabarberpaj...


Naj nu får det bli sängen för min del....

Sov gott people..










 


29/5

Klev upp klockan 7 i morse och sprang runt med handduk på kroppen. Orkade inte klä på mig eftersom jag ändå skulle in i duschen efter att man fått i sig en kopp kaffe och plockat lite.
När man var klar så tog jag en runda med hundarna för klockan tickade på och mamma fick köra Flisan och hennes klasskompisar till skolan för att bussen hade kört tidigare än vad den skulle så dom hade missat den.
Mamma skulle med hinna duscha innan vi skulle köra så då gick jag morgon promenaden själv för att hon skulle hinna.

När vi kommer in till barnmorskemottagningen så får jag ställa mig på vågen.. IGEN... Vägde mig i måndags..
Sen fick jag snällt sitta och vänta på att Annelie skulle ta in mig...
Kommer in till Annelie´s rum, sitter och pratar lite om läkarbesöket jag gjorde i veckan och att han läkaren inte kollade på benet ens när jag sa att jag hade ont och sen dagen efter satt man på akuten...
Bokade av tiden jag har till den läkaren den 11 juni... Vill inte ha honom.. Bokade en ny tid till Julian istället....
Sen var det dags för att lyssna på hjärtljuden.. 140 låg hjärtslagen på, bebis ligger ner med huvudet, rumpan har bebisen nedanför mina revben och benen har den i sidan.
Annelie sa till mig att ta ett djupt andetag för att hon skulle känna på bebisen.. Allt var helt normalt och jag växte på bra..
Jag och mamma gissade igen på vad mitt symfus mått skulle ligga på.. Mamma sa 30 och jag sa 31 cm.. Men vi båda hade fel. Det låg på 32 cm.. När vi var klara hos barnmorskan så gick vi ner till kiosken och köpte oss frukost och satt och käkade. Bjöd mamma på det. Sedan åkte vi in till staden för att gå till Eva på skaparstugan. Mamma skulle hämta sin väska och Eva skulle lägga upp mina mamma byxor som är för långa.
Innan vi gick till Eva så köpte vi med oss fika från Rolands rullande bageri.
Satt hos Eva en stund och fikade och pratade... .

Innan vi åkte hem så åkte vi inom Gungvala för att hämta Flynn och hälsa på valparna.. Dom växer väldigt fort... Dom är så söta.
När vi hämtat Flynn så åkte vi hem till Pierre på kaffe..
När vi kommer hem till mamma så börjar hon damsuga och jag springer efter med skurmoppen... Så vi har precis blivit klara..

Såg alldeles nyss att jag fått utslag på magen... Tror det är från dom mamma byxorna igår.
Det är väldigt svårt att låta bli att inte klia sig.. Tur man inte har naglar kvar för då hade jag rivit sönder mig totalt.
Men det kan även vara den body lotion jag smorde magen med i morse. Ska nog låta bli och smörja magen med sånt och bara ta babyoljan jag har hemma.. Ska ta och låna en av pappas t-shirtar och sätta på mig...





28/5

Det var gott med pizza till middag.. Samma gamla vanliga pizza. Don pedro.
Efter maten så väntade jag tills tvättmaskinen skulle bli klar så jag kunde hänga upp tvätten innan vi skulle köra till Linda B för att lämna färgen som vi köpte idag.
Vi skulle även inom Pia och ta en kopp kaffe men hon var inte hemma så det sket sig..
Åkte hem till mamma igen, vi började göra en rabarberpaj av dom 2 sista stjälkarna vi hade hemma.
Så mamma, pappa och jag fikade rabarberpaj och kollade på grannfejden på trean.
Mamma står och stryker de sista babykläderna nu.

I morgon ska jag på graviditetskontroll.. 2 dagar tills man går in i vecka 31 och då är det bara 9 veckor kvar av graviditeten..
Magen har kliat något extremt idag. Har varit tokig.. Blötte ner en handduk i kallt vatten och la på magen men det hjälpte inte så mkt. Så fort man tog bort handduken så trodde jag att jag skulle klia ihjäl mig.
Såg på magen idag att jag börjar få bristningar nu. Men det är bara 2 st än så länge så det är inte så farligt ännu...

Nu är tvättmaskinen klar. Ska ta och hänga upp tvätten..

27/5 - 28/5

Jag fastnade hos mamma igår kväll igen.
Började stryka babykläderna eller inte direkt babykläderna men påslakanen och örngotten mm..
Babykläder är jag inte så duktig på att stryka så det fick mamma sköta.

Somnade på soffan vid 23 tiden och då sa mamma till mig att gå och lägga mig i sängen så det var bara resa sig och gå och borsta tänderna och sen hopp ner i säng..

Vaknade vid nio tiden idag.
Hade någon lustig dröm i natt, vet inte riktigt vad den handlade om men de var något om frisörer, hundar och mamma. Allt hade ett sammanhang.

Mamma låg fortfarande och sov när jag klev upp. Hundarna vaknade inte heller när jag gick ut i köket.
Började plocka disken och satte på vattenkokaren för att göra snabbkaffe till mig och när mitt vatten var klart så frågade mamma om jag gjort något kaffe och det hade jag inte så det var bara fylla på vattenkokaren och starta om den på nytt och sedan göra nytt kaffevatten till mig själv..
Jag kör på snabbkaffe medans mamma kör på bryggkaffe.. Försöker lära mig att få kaffet smaka som Pias kaffe...

Vi drack vårat kaffe och sen blev det en promenad med hundarna, åkte hem till mig för att lämna babykläderna och lägga in dom i lådorna och i gaderoben.
När vi kommer in i min lägenhet så har Uffe och Ola varit där och satt upp min hatthylla, satt dit den där runda plastsaken som ska sitta i väggen och fixat till min kran i köket så den inte segar mer.
Mamma började damsuga upp de som låg på golvet efter att dom hade borrat och jag diskade och sedan plockade mamma med babykläderna och så medans jag vattnade mina blommor, packade ner hundmaten och packade ner mina smutskläder.
När vi kommer hem till mamma igen så startar jag en maskin med tvätt och sedan fastnar man som vanligt framför datorn. Betalade mina räkningar och sen spelade jag en stund innan det var dags för att slänga sig i duschen.
Efter duschen så fick de bli en runda med hundarna och sedan åka in till stan.
Mamma skulle till Eva på skapastugan och kolla på sin väska och jag skulle till arbetsförmedlingen. När vi kommer in till stan så är det en halvtimme kvar innan jag ska träffa min handläggare så vi tar en promenad med hundarna även i stan.
När vi gick runt med hundarna så såg vi att de låg en färgbutik där mitt emot arbetsförmedlingen så när vi hade gått klart med vovvarna så släppte vi in dom i bilen och promenerade bort till färgbutiken. Skulle köpa målafärg till spjälsängen. Sen var det dags att promenera in på arbetsförmedlingen. Fixade i ordning alla mina papper och träffade min handläggare och pratade med dom på försäkringskassan och skrev en ansökan för havandeskapspenning mm...
Tog 45 min inne på arbetsförmedlingen idag. Åkte upp till torget och parkerade bilen. Gick bort till Annika´s te och present för mamma skulle köpa mig kustfägringste..:D
Sen gick vi bort till skaparstugan till Eva, när vi kommer in i butiken så sitter Eva´s praktikant där på en stol och på baksidan satt Eva och någon till. Mamma öppnar dörren och ska ut och hundarna kommer ut först och då hör jag bara ett skrik och ser någon springa iväg. Då var det Eva´s vännina som var livrädd för hundar så hon sprang..
Vi satt där ett bra tag och drack kaffe och pratade innan vi åkte hem..


Nu har mamma beställt pizza som vi ska hämta....

Dags att åka..

Sovit

Försökte få tag på Ann-Christin men utan resultat. Spelade in ett medelande till henne och bad henne ringa upp mig.
Gick och la mig på soffan och glodde på tv. När man väl höll på somna in så ringde mobilen och då var det Ann-Christin.  Ska in till henne klockan 3 i morgon och diskutera hur vi ska göra.. Både hon och jag vet att jag inte orkar med praktiken och hon vet att jag varit inne på sjukan. Hon är iaf en handläggare som förstår hur man känner och vet själv hur det är.
Efter samtalet så lyckades man somna om igen.
Vaknade vid 18.55 på soffan, då var man rätt pigg. Sovit i 4½ timme eller något.. .

Så nu är frågan när man kommer somna inatt?


Jag är godis sugen. Har en påse brio gräddkola i min påse och en maraboue chokladkaka men vet inte om jag riktigt vill öppna dom ännu..:D Har även min cola kvar. Inte öppnat den ännu efter att mamma köpte den till mig igår..

Jag tror jag ska hem och slänga mig på soffan och glo på tv...
Marie och Jens skulle köra till Svängsta för dom ska hem till Jens pappa så Marie undrade om jag var hemma.
Så troligtvis kommer hon på en kopp te eller något...


Röntgen

Röntgen ringde vid 08.30 och sa att jag skulle komma in.
Mamma och jag packade in hundarna i bilen och lämnade dom på hundpensionatet hemma hos Sussie innan färden fortsatte mot sjukan.
Kommer in på röntgen och får sitta och vänta.. Helt nybyggt på plan 3. Jag var den första som fick inviga det rummet med ultraljudet.
Läkaren sprutade ner hela mitt ben med sånt medel.. Var inte alls skönt för det var typ slut i flaskan så de sprutade varje gång hon skulle trycka ut något.
Men varmt var det iaf. Läkaren körde ultraljudet uppe på benet och sen när hon skulle köra nedanför knät så gick det inte mer så då fick jag och en till promenera ner till röntgen på första våningen. Det var den enda röntgen dom inte fått upp på den nya avdelningen..
Var en person före mig.. Klockan tickade och jag var svin trött... Somnade i stolen men benen utåt... Efter en timme kommer en sköterska ut och säger att dom inte glömt mig om jag trodde det utan att dom bara hade strul med datorn och det var därför de tog tid.. En halvtimme till gick innan det var min tur...
När jag kommer in på rummet så får jag klä av mig byxorna, lägga mig på en brits och en sköterska gör i ordning nålen och kontrastet mm..
Var samma läkare igen som gjorde ultraljudet som skulle sätta nål i mig mm.. Dom ändrar britsen så jag står i princip upp till slut. Sköterskan hade lagt förkläde på min mage för att skydda bebisen..
När jag står i den ställningen så får jag väldigt ont i höger foten för jag står endast med den.. När läkaren stack mig med nålen så trodde jag att jag skulle skrika rätt ut. Det gjorde mer ont än sprutan i låret igår.
Dom hade fyllt fyra rör med kontrast som läkaren sprutade in.. Sköterskan sa till mig att jag skulle dricka mkt nu efter att jag fått kontrastet. 1 ½ - 2 liter vatten...
När jag väl var färdig så skulle vi gå till akuten igen där jag skulle få min bedömning om jag skulle åka till Karlskrona eller hur de skulle bli..
Vi satt ute i väntrummet på akuten i 1 timme innan vi fick komma in på något rum. Sköterskan var väldigt pratglad och verkligen tog sig tid att stå och prata även om det inte handlade om min bedömning. Så många sköterskor finns det inte.
Läkaren kom efter några minuter och han sa att det inte var någon blodpropp men att den kan löts upp efter att jag fick blodförtunnande igår, han kunde inte riktigt svara på vad var. Han sa att det finns djupa blodproppar och det finns mindre ytliga.
Så Karlskrona slapp man iaf och skönt var det. Jag och mamma promenerade förbi ma-shopen på sjukan med för att kolla om dom hade fått in något nytt men det hade dom inte...
Vi körde till försäkringskassan för att jag skulle be om hjälp med en lapp och sen körde vi till city gross där vi handlade lite innan vi fortsatte färden mot Gungvala för att hämta hem våran älskade Flynn. Spike fick följa med hem denna gången också. Men på fredag ska han hem... 
Sitter och försöker få tag på min handläggare på arbetsförmedlingen. Hon hade ringt och spelat in ett medelande till mig på mobilen när vi var på sjukan.. 


Nu är det dags att försöka få tag på Ann-Christin...


 


Röngten

Eftersom man inte vet när dom från röngten ringer så fick man snällt kliva upp klockan 7 och slänga sig i duschen för att hinna duscha innan...
Sitter färdig och väntar på att dom ska ringa... Är trött så det heter duga...
Har skickat iväg ett mail och prövat ringa till min handläggare på arbetsförmedlingen eftersom jag sitter och väntar på att hon ska ringa upp mig.

Inte ens säkert man kommer hem mer idag...
För har jag blodproppen i benet så kommer jag bli vidare skickad till BB och läggas in där...
Men det är inget man hoppas på...

Mamma är ute och promenerar med hundarna nu, vi ska lämna dom i Gungvala hos Sussie.

Har satt på den fina stödstrumpan nu, nu vet man verkligen hur dom gamla känner för att ha dom på benen... Inget skönt men det ger verkligen stöd..



 


Akuten = Blodpropp?

Mamma kom med min cola efter att hon varit i stan. Mamma frågade mig om jag skulle följa med hem och sova för vi skulle stryka klart babykläderna som vi inte hann göra...
Visst tänkte jag packade ner alla mina saker jag skulle ha med mig.. Fick sån intensiv smärta i vaden. Haft smärta där i flera veckor men nu var smärtan kraftig..
Kommer hem till mamma och kollar mitt ben och ser att vänster benet är kraftigt svullet.. Frågar mamma hur man vet om man har en blodpropp och mamma pratar om att smärtan är intensiv mm..
Pappa sa också att mitt ben var svullet, mamma sa att vi skulle ringa sjukrådgivningen.. Jag ringde dit och dom sa att jag skulle komma in direkt..
21.20 var vi inne på akuten.. Fick sitta i väntrummet över en timme innan jag ens kom in till ett rum och när jag väl kommit in till ett rum så tog det yttligare en timme innan någon sköterska kom. Hon kände på benet och pratade massa.
Hon sa att läkaren hade en patient innan mig och att han skulle komma in sen... Klockan tickade. Låg där på britsen och bara glodde, minuterna gick sakta.. Gick över 2 timmar innan ens läkaren kom in i rummet.. Höll på bli tokig...
När läkaren kom in i rummet så kände han på benet och mätte med måttband, han sa att vi skulle komma tillbaka senare och göra ultraljud på benet på röntgen sedan försvann hann för att kolla upp hur de skulle gå till...
Sköterskan kommer in med en sexig stödstrumpa som jag ska sätta på foten när jag vaknat och sedan försvann hon också. Med strumpan....
Sen kom läkaren igen och sa att jag skulle få strumpan och att dom skulle ta prover på mig och jag skulle få en blodförtunnande spruta. Vanligtvis brukar man sätta den i magen men det går ju inte när man är gravid. Han sa även att han ringt till jourläkaren på gyn i Karlskrona och att jag var välkommen dit nu i natt om jag kände mig orolig men vi tackade nej. Har jag inte dött ännu så lär jag ju klara mig några timmar till. Läkaren tackade för sig och gick, in kommer en annan sköterska som ska ta proverna och ge mig sprutan i låret.
Mamma gick ut ur rummet när sköterskan skulle ta proverna. Proverna i armen är ingeting som man jämrar sig över men sprutan i låret var inte alls skön...
Om ett par timmar ringer dom från röntgen och då ska jag göra ul på benet och visar det sig att jag har blodpropp i vaden så ska jag vidare ner till BB i Karlskrona. Visar det inget på bilderna så ska jag få kontrast in i kärlen och ta nya bilder..
Vad som kommer hända i Karlskrona (om jag nu kommer dit) vet jag inte, man kan ju hoppas att man slipper..

När vi kom hem till moder igen så var klockan 01.10 och det var dags för macka med ost och en kopp kaffe..
Se om man får några timmars sömn innan man ska tillbaka till sjukan igen.

Godnatt!!!

Förvirrad

Varför ska ena läkaren säga en sak som att jag kunde få sömntabletter och sen en annan sak som jag inte behöver skriva ut här.
Sen när man kommer till läkaren och träffar en annan så säger han en annan sak och sen säger barnmorskorna olika saker. Som min bm har inte nämt något om föräldrarkursen och igår efter att jag varit inne hos läkaren så fick jag träffa en annan bm för min bm jobbade i Olofström den dagen och frågade denna bm om jag varit på föräldrarkurs mm och jag bara nej jag har inte fått någon information om detta och hon springer ut för att kolla på lappen om det finns någon grupp jag kan hoppa in i och det fanns det inte för de var dom som skulle ha barn i augusti/september som hade skrivit upp sig på den lappen mm... Så denna bm skulle ringa min bm i Olofström för att kolla om det fanns någon ledig grupp där och sen skulle hon ringa mig och medela mig. Och idag så ringde bm och sa att det inte fanns någon tid i Olofström men att hon fick klämma in mig i Malin´s grupp och där var det en till som var ensamstående och denna föräldrarkursen hade börjat igår och den är bara tre gånger så jag har ju missat en gång då men får iaf gå på 2 möten och det är bättre än ingenting tycker jag. Bm sa även att min bm hade pratat med mig om föräldrarkursen och visat mig men det har hon inte gjort och det sa mamma också att hon inte hade gjort för mamma har varit med mig varje gång hos min bm.
Denna bm hade även en fyrkantig bok som man fick och den verkade mega bra.. Och den hade inte min bm inne på sitt kontor..
Satt och läste den hela kvällen igår och man kan skriva egna anteckningar och så... Verkligen nöjd att jag tog den boken...

Jag fick bara förlängt på min halvtissjukskrivning till den 14 juni, ska man få heltid så ska man gå på kryckor eller sitta i rullstol för att få de...
Har mailat min handläggare på arbetsförmedlingen idag så jag hoppas hon ringer upp i morgon så vi kan diskutera hur vi ska göra, både hon och jag vet att jag inte orkar med praktik.. Jag kan fan knappt gå nu så hur ska jag kunna göra de när magen växt ännu mer?

Idag så har jag tvättat babykläder och haft mig... Hade dom ute på tork på torkställningen... Mamma skulle stryka dom och så...

När mamma körde till bokföringskursen så åkte jag med min moder hem. Förhoppningsvis så kommer hon om en halvtimme och lämnar min cola som jag skickat bud med...
Sitter här i min ensamhet i min lgh och väntar.. Har inga lampor tända, ingen musik på eller något.. Endast ljuset utifrån kommer in genom rutorna och lyser upp lite av lägenheten...

Vaktmästaren har inte varit i min lgh och fixat de med fåglarna eller min hatthylla..:S Jag tror jag blir tokig snart...
Han sa förra veckan att sotaren skulle komma den veckan och att dom skulle komma antingen igår eller idag och fixa de sista små plocket och hjälpa mig med min hatthylla så den kommer upp.. Men inte fan för att dom varit här... Fåglarna skriker ju för fullt i fläkten ännu och jag är så trött på att ha dom där skrikandes....

ajja, får hoppas han kommer i morgon annars får jag ringa till dom för jag tänker inte ha de såhär mer...

Ska ringa min moder om ett par minuter också och påminna henne om min cola på vägen...

Ringde till förlossningen innan och bokade tid för visning.. Fick en tid den 4 juni klockan 15.00 och den dagen har jag egentligen ett annat möte på försäkringskassan i Olofström.. Rygg och bär teknik för dom som är gravida men de får jag avboka för jag tycker visningen av förlossningen är viktigare, då är man ju lite mer förberedd när man kommer dit och väl ska föda barnet...

Aja nu ska jag ringa moder natur...






25/5

God jävla morgon säger jag..
Idag hoppas jag ta mig fan att sotaren kommer för nu orkar jag inte ha de såhär mer att man inte kan sova för att dom där jävla kajungarna skriker...
Innan klockan ens var 06.00 så började dom idiot fåglarna skrika...
Nu ligger man vaken i sängen och inte kan somna om....

Funderar på om man ska vänta en timme med att duscha eller om man lika väl ska göra det nu...




23/5 - 24/5

Då var det söndag igen.. Helgerna går så fort så man hinner knappt blinka...
Igår så ringde mamma och sa att hon och pappa skulle ut till Gungvala och lämna fäskfoder så hon frågade om jag ville följa med och eftersom man hade så tråkigt hemma så självklart följde man med...
Kändes som det var fullt ös där.. Hundar överallt kändes det som... Vi fick träffa valparna också..:D Gud vad söta.. Jag vill ha en valp men 10 000 kr har man inte och inte den tiden till valpen heller när man fått bebisen... Följde med mamma o pappa hem till dom.
Var bjuden på middag hemma hos Kim, satt mer eller mindre och väntade på att hon skulle höra av sig men när hon hade ringt och skickat sms så låg man och sov.. =(
Pappa väckte mig vid 7 tiden och sa att middagen var färdig... Och när jag läste smset att middagen skulle var klar om ca en timme hemma hos Kim så fick jag så dåligt samvete att jag hade somnat. =( Och hon hade skickat smset 2 timmar innan jag vaknade..
Kände mig inte som en människa igår. Helt slut i hela kroppen och min kropp ville bara ligga ner och sova men jag ville inte.. Var som kroppen styrde totalt...
Sov hemma hos mamma.. Orkade inte ta mig hem.. 
Hade bäddat soffan med täcke, lakan och kudde och bäddat ner mig med kläderna på för jag frös så jag tänkte jag skulle ta av mig kläderna innan man somnade men det hann man ju inte innan man slocknade...
Klockan hade inte alls varit mkt när jag hade slocknat. Vaknade vid 03.00 tiden i natt och hade ont i magen och varm var jag.. Slängde av mig kläderna och bäddade ner mig igen.. Flynn låg antingen nere vid mina fötter och hade dom som huvudkudde eller så låg han i andra änden av soffan eller så låg han precis nedanför mig på golvet..
Somnade om igen och vaknade vid 04 tiden hade fortfarande ont i magen och jag var så varm i kroppen ännu och ändå låg jag inte med täcket på mig...
Låg och vred och vände på mig innan man somnade om igen.. Nästa gång man vaknade så var klockan vid 6 tiden på morgonen och då höll bebisen på för fullt i magen med att sparka och jag hade 2 kramper i vaden med 10 minuters mellanrum... Fy fan för att ha dom kramperna säger jag bara.. 
Lyckades somna om yttligare en gång och vaknade vid 8 tiden.. Låg kvar i soffan tills klockan var halv nio sen klev jag upp..
Tittade på vaden och såg att ett blodkärl till hade spruckit, väntade bara på blåmärket skulle komma...
Började plocka lite i köket eftersom det bara var jag som var vaken och jag kände bara för att göra något så jag startade diskmaskinen, gjorde kaffe, tog undan täcket och det efter mig, bar ut babylakanen till tvättstugan som jag skulle tvätta och starta så fort mamma och pappa klev upp och jag tog fram Flynns fäskmat sen kunde jag sätta mig ner och ta de lite lugnt. Mamma och pappa vaknade till liv bara någon minut efter att man satt sig ner så då satte jag igång tvättmaskinen, busade med Flynn.. Han är för rolig och leka kurragömma med.. =) När man busat färdigt med honom så var det dags för frukost och efter frukosten så satt man som en zombie. Krafterna i kroppen var slut igen och jag bara gäspade...
Vid halv 12 tiden så kör mamma och jag hem till  Pia för att hämta henne, vi skulle ner till Olofström och flyttstäda en lägenhet..
Kommer in till lägenheten och där står Helena (hon som hyr min brors hus nu, hennes lägenhet vi skulle städa). Skickade ett sms till henne häromdagen och frågade om hon hade babykläder till salu och det hade hon så när vi kommer in i köket så hade hon radat upp babykläderna på bänken...
Plockade åt mig det jag ville ha.. Gick på 330 kr allt som allt.. Mamma skulle betala det åt mig.. Fanns kläder där som inte ens var använda som hennes son inte kunde ha när han föddes...
När vi packat ner babykläderna i en påse så var det dags att börja städa... Jag tog skafferiet i köket... 4 hyllplan för mig tog 1 ½ timme att städa av.. Mina krafter sögs åt som ingenting och mina fötter började skrika av värk... Men skitit var det i skafferiet, hade dom 4 sista hyllplanen kvar längst ner och min rygg pallade verkligen inte med att krypa på golvet eller sitta på knäna så mamma sa att hon skulle ta det.
Jag satt mest ner... Kände mig inte alls som en människa och jag såg nog inte ut som en människa heller....
Magen skrek av hunger efter ett tag så då körde Pia och jag till 121:ans grill för att beställa mat...
När vi fått mat i oss så hade man lite krafter så då satte jag mig och kämpade med dom sista hyllplanen i skafferiet.. Mamma höll på allt annat och Pia höll på med annat och jag kände mig så rastlös när man bara satt ner även om man inte hade någon ork till att röra sig för fötterna och ryggen skrek...
Det var kämpigt att komma åt längst in i skafferiet med magen men jag lyckades även om det också tog sin lilla tid...
När vi äntligen var klara för denna dagen så hade vi varit och städat i 7 timmar, åkte hem till Pia och skulle ta en kopp kaffe men där fastnade vi i 2 timmar minst och vi blev dessutom bjudna på pizza..
Jag och mamma ska åka till lägenheten i Olofström i morgon eftermiddag också och då ska mamma ta och städa det sista som är diskmaskinen.. Micko fönsterputsaren ska också komma dit i morgon. Mamma ska hämta han halv 2.. Och sen är allt klart i den lägenheten..

I morgon ska jag till läkaren klockan 11 och då ska jag även säga till han om att jag vill ha sömntabletterna om inte min barnmorska redan har gjort det och att han har skrivit ut dom... Men det får jag veta i morgon.

Jag tror jag ska krypa ner till kojs snart... Är tröttis men tänkte jag skulle ringa och byta några ord med Milla om hon är hemma... 




 


Ensam hemma 2

Ensam hemma 2 var det som gick ikväll på tv:n..
Började bli lite fundersam på att det inte kunde vara ensam mamma söker som var 19.10 så jag fick kolla tv.nu och där stod det att det var ensam hemma filmen..

Ja ibland läser man det man vill läsa..:D

21/5 - 22/5

Igår så hämtade mamma mig och Milla. Vi åkte till Coop för att handla dom sista sakerna Milla skulle köpa till bullbaket...
När vi kommer hem till mamma så ber jag pappa ta ner babykläderna mm från vinden så jag kunde gå igenom vad man hade och inte har..
Jag blev så trött efter ett tag så jag sa att jag ger upp men då tog mamma över så hon gjorde det jag höll på med och sen hjälpte jag Milla med resten av bullbaket...  När allt var klart så var det dags att fika bullar..
Mamma körde hem Milla sen på eftermiddagen/kvällen... Innan vi släppte av Milla så körde vi Olofström runda.. Vi körde runt på olika gator mm för att se om det var något som förändrats men det var inte så mkt...

När vi släppt av Milla så kör jag och mamma hem till henne. Hinner inte mer än slänga mig på mammas o pappas säng innan jag somnar..
Pappa väcker mig vid 7 tiden när middagen var färdig.. Fransyska med potatis, sås och grönsaker.....
Vid nio tiden så kör mamma hem mig men det dröjde inte många timmar innan man satt hos mamma igen.. haha 2 timmar var jag hemma i min lägenhet och sen hade jag panik för att det blixtrade och hade sig ute så då fick min kära moder komma och hämta mig...
Så i natt så sov jag på soffan hemma hos mamma.. Trodde jag skulle flyta bort, var så varm så jag visste inte vart jag skulle ta vägen...
Men men... Somnade gjorde man iaf..

I morse så väckte Spike mig vid 8 tiden.. Först vaknade jag till vid 4 tiden och kollade upp om det var någon i köket men det var det inte...
Vaknade till liv och slängde i mig en kopp kaffe. Satt och läste hemmets journal, 3 gånger för att jag inte hade något annat att läsa och kablarna till tv:n och allt var utdraget mm....
När mamma vaknat till liv och slängt i sig sina 2 koppar kaffe så gick vi morgon promenaden med vovvarna...
Var väldigt skönt ute men det blåste lite kallt...
Tagit de lungt idag.. Alldeles för lungt för att man skulle va så rastlös som man var....

Duschade och gjorde mig i ordning och sen åkte jag med mamma och handla och sedan släppte hon av mig hemma och då gjorde jag mig mat, åt och sen diskade jag..
Missade bonde söker fru igår så jag satte mig och kollade på det på web tv:n...
Så jag har precis tittar klart på det...
Ska kolla på ensam mamma söker ikväll. Tror mamma skickade och sa att de började vid 19.00 tiden.

Nu har Sussie´s hund Foxy äntligen fått sina valpar men hon skulle väl inte valpat förens på söndag egentligen då hon gått 63 dagar..:D 7 st valpar blev det iaf. Ser väldigt söta ut.. Nu vill man bara åka dit och kela men vi får inte komma dit och hälsa på valparna förens om 2 veckor.. Nu saknas bara en bild på när dom är lite äldre och alldeles fluffiga i ansiktet...

Foxy




Foxy´s valpar som föddes 21/5 - 09




Mamma och pappa


Hittade lite bilder från fårvallningen vi var på för några veckor sen..

Här vallar Flynn fåren med Sara


Kevin till höger, jag, Linda Bloom och Adam som åskådare

Korvgrillning



Ajja de va lite av de man hade och skriva idag...

Nu ska jag städa av lite här innan ensam mamma söker börjar...

Något i detta stuk gick min historia för Milla. Så mkt skratt säger jag bara..

Nu sitter vi här i vår eka utan åror.
Utan mat, utan värme, utan åror helt enkelt.
Maten försöker vi fånga med våra naglar
men gäddan är för hal för oss.
När det regnar på oss så hoppar vi ner i vattnet och vänder på
ekan så vi har tak över huvudet.
Efter ett tag så börjar solen stråla igen och
vi lägger oss i båten och väntar på att våra kläder ska torka.
Nu har det gått 5 år. Vi har kommit två meter.
När vi blir bajsiga så putar vi ut röven över ekan och skiter.
Så det luktar bajs och inga fiskar vill längre komma till oss.
Nu har det gått 10 år nu har vi kommit ytterligare en meter.
Med hjälp av våra armar.
Vi blir smalare och smalare tillslut är vi bara ett skelett med
ett par ögon och efter 55 år så kommer vi i land.
Tappra hjältar!




Men det är dubbelt så lång men får korta av den lite..


Milla och Tiinas grav

Milla i min soffa som är allmänt sleten efter vasaloppet.

 Bilder ifrån Tiinas grav...








20/5

Milla kom vid 5 tiden, skickade ett sms till henne och frågade om hon inte kunde ta med sig en snitchzel i bröd med ost och sallad till mig..
Självklart kunde hon göra det... :D Äntligen skulle jag få tugga denna goda mat.. *Längtat*
Satt och åt maten framför tv:n och sen blev det kaffe på balkongen där vi fastnade i drygt 2 timmar innan vi gick in..
Camillas mamma hade glömt ta med hennes data så Milla kom utan data så då frågade jag mamma om vi kunde låna en bil för att köra till Olofström för att hämta hennes data. Mamma var inte hemma så jag fick ringa pappa och fråga honom och självklart kunde vi låna bilen så mamma plockade upp mig och Milla och körde oss hem till dom för att hämta bilnyckeln och så...
Jag och Milla åkte först hem till hennes lägenhet så jag skulle få se hur den såg ut eftersom jag aldrig varit där... Gud vad mysig den var... Såg en annan sak som jag blev avis på.. Soda streamer.. Drog till mig ett glas bubbelvatten... Något man verkligen saknat...
Åkte ut till Millas föräldrar för att hämta hennes data. Vi pratade om att åka ut till Tiinas grav för att titta hur den såg ut och för att hälsa på henne lite... Milla sa att hon visste vart graven var någonstans...
Men när vi väl kom till kyrkogården så sprang vi mer eller mindre vasaloppet kändes det som....
Vi sprang precis överallt och kollade alla gravstenar... Till slut så var det en "del" eller vad man ska kalla de som vi inte gick in till. Tänkte har vi kollat överallt annars så skulle de ju bara vara en slump om hon låg där inne...
Men vi gick inte in där utan fortsatte promenera neråt.. Där nere låg hon inte heller.... Så vi vände och gick upp igen.. Camilla fortsatte längre upp medans jag gick in på den delen vi inte hade gått in på och vad är det jag hittar där om inte Tiinas grav.... Då hade vi sprungit runt på kyrkogården i 20 - 30 min för att hitta graven....
Var inte så många som hade lagt några blommor på hennes grav.. Såg väldigt tomt ut. 4 olika blommor var det nog på graven... Gravstenen hade inte heller kommit upp....

Sedan fortsatte vi hemåt till Svängsta... När vi kommer hem så tänkte jag släppa ut hundarna på framsidan men när jag öppnade ytterdörren så hängde inte hundarnas koppel vid dörren så jag anade att pappa var ute med Flynn och Spike., Ringde till han för att kolla när han kom och om han kunde köra hem mig och Milla....
5 min senare så kommer Kevin och André på sina mopeder och frågar mig och Milla om vi ska ha skjus hem.. Jag frågade om han menade allvar att vi skulle åka med dom och Kevin svarade ja och jag svarade tillbaka att då går jag hellre för fjortisar kan man inte åka med och då sa Kevin vi är faktiskt 15 och så frågade han mig om jag kommit in i 20 års krisen. Svarade att jag redan kommit in och gått förbi den.. Sedan körde dom iväg igen...
Jag och Milla satt ute på framsidan och jag berättade en historia för Milla om en roddbåt som vi satt i utan åror och i denna roddbåten satt vi väldigt länge och vi hade inte kommit så många meter på 10 år.. Både jag och Milla har sån sjuk humor så vi satt och skrattade för ingenting....
När pappa kommer så frågar jag han när vi ska åka och då säger han att jag och Milla får vänta lite till för att mamma skulle köra hem oss.. Sa till Milla att då får vi sitta i roddbåten i 15 år till för mamma ska säkert ha kaffe mm när hon kommer hem innan hon kör oss och sen fortsatte jag min historia för henne...
När mamma kom så hade jag så rätt så rätt om henne.. Hon skulle ha en kopp kaffe innan hon skulle köra hem oss... Mamma drack till och med 2 koppar och sen satte hon sig och pratade med pappa och jag och Milla fick 2 lotusblomma/plommon ljus av mamma var och 2 st vanilla fresh..
Sedan kom mamma på att hon glömt åka in och köpa cigg så jag och Milla åkte med mamma in till staden för att hon skulle handla innan hon släppte av oss hemma hos mitt..

Nu sitter jag och Milla på en varsin data, vi säger ingenting till varandra.. Tv:n är på och de enda ljudet som hör förutom tv:n är ljudet ifrån tagenterna när vi skriver...

I morgon ska jag och Milla hem till min älskade mamma för att vi ska baka bullar till Milla...

Snart är det nog dags att knyta sig också.. Man känner sig lite små seg....



Helgen och dagarna framåt

I lördags eftermiddag så kom Marie, Jens och Moa...
Vi satt på balkongen och tog en kopp te innan vi satte igång med min hall... Vi körde på tills färgen tog slut...
Fanns inte en droppe färg kvar när burken var slut.
Skickade ett sms till Linda för att fråga vart hon hade köpt färgen..... Men hon visste inte... Ajja tänkte jag det löser sig. Satte oss och kollade på melodifestivalen på tv:n. När det var slut så satt vi och kollade på någon film som gick på trean.. Har Aldrig sett den innan men verkade rätt rolig.. Klockan var runt 2 tiden när dom körde hem. Moa hade somnat i min säng. Mina fötter värkte så jag kunde gråta till slut.. Kunde knappt gå på dom.
Vaknade på söndagen och letade som en idiot efter en nougat färg till på internet.. Hallen behövdes målas en gång till.. Den turkosgröna färgen syntes igenom jätte mycket....
Men självklart hittade jag den inte... Ringde cheapy och hade mig... Kollade rustas hemsida, ÖOB mm...
Söndagen blev väldigt lugn....

I måndags hade jag tänkt och åka till praktiken men jag var helt slut... Mina fötter värkte och dom var svullna så jag stannade hemma.... Följde med mamma till Kyrkhult för att hon skulle städa min brors toaletter, dom anlitade en städfirma men han hade inte gjort ett skit.... Var hur skitit som helst där.. I avloppsbrunnen så låg det akvariumstenar mm.. Han hade ju inte rensat något... Varenda krona ska krävas tillbaka utav honom... Den där städfirman kommer nog gå i konkurs när som helst för städar han så så kommer han inte få några kunder....

Jag och mamma tog en paus när vi hade städat klart ena toaletten.. Vi åkte ner till Kyrkhultaren för att kolla om dom hade nougat färg...
När vi kommer in så strövar vi mest runt... Går upp på övervåningen och kollar på skor mm... Hittade en morgonrock som jag ville ha.. Den var mega mjuk och skön.. Mamma köpte den till mig..:D
När vi strövat runt lite så går vi bort till färgen.. Dom hade inte heller nougat färg så jag fick ta en café latte färg. Köpte bara en burk och hoppades på att det skulle räcka...
Vi betalade de vi hade och sen på vägen ut så köpte vi oss en varsin fralla med ost... Den satt fint i magen.. :D När vi kommer bort till huset igen så säger Helena som ska hyra min brors hus att hon tänkt åka iväg och köpa dagens och frågar om vi också vill ha... Självklart vill vi det.. Så hon åkte ner till kyrkhultaren och köpte 4 dagens.. Stekt fläsk med potatis och löksås...
Ingen höjdare men går och äta.. Tycker inte om allt fett som är på fläsket..
Efter mat och kaffe så var de dags för mamma att sätta igång städningen igen på den andra toan.. Mina fötter började värka.. Jag ville bara hem.. Satt och glodde i 3 timmar...

När mamma väl var färdig vid 4 tiden på eftermiddagen så åkte vi ner till maxi och handlade och vi gick inom Lindex där mamma hittade 2 bodysar till min bebis som hon köpte... Vi var inom någon djuraffär i Olofström också, mamma skulle köpa nytt halsband och koppel till Flynn...
Han fick lite annat gotte också som inte stod på listen.. =)
Pratade med Ola vaktmästaren i telefonen och berättade om mina pippifåglar som bor i min ventil i köksfläkten, han skulle komma på tisdagen....

Kommer hem till mamma, äter middag och sen kör mamma hem mig....

Igår hade jag äntligen tid till min fotmassage som jag fick i julklapp hos Marie ute i ämneboda...
Syrran hade tid till ryggmassage.. Hon skulle vara där en hel timme innan mig så medans hon fick massage så satt jag och mamma ute i trädgården och solade..
Flynn och Spike var också med... Dom lekte som tusan med Marie´s hundar,  dom trivdes som fisken.. Hur stor gård som helst och springa på... Dom sprang och lekte i 2 timmar..
Mamma hade lämnat in bilen på verkstaden på morgonen så vi hade en lånebil så länge, c 30 tror jag den heter... Så ful men så skön och åka i.. Och i den hade vi in 2 hundar..:D
När vi är ute i ämneboda hos Marie så ringer volvo och säger att mammas bil e klar på verkstaden..
Så fort vi var klara så var det bara åka hem och lämna hundarna och syrran och sen körde mamma och jag in till staden för att hämta bilen..
Mamma släppte av mig hemma sen när vi kom tillbaka till Svängsta för Marie, Jens och Moa skulle komma...
Vi skulle måla klart min älskade hall...När vi precis ska sätta oss och fika så kommer vaktmästaren och plingar på dörren. Visar han allt som behövdes göra mm.. Sen promenerade han upp på taket för att kolla fåglarna..
Han ringde till mig när han stod på taket för att be mig sätta i gång min köksfläkt så han kunde se vilken skorsten han skulle kolla ner i.. Jag satte igång köksfläkten på full speta och hade Ola i telefonen samtidigt. han sa att det kom ut en fågel och att han skulle ordna nät han skulle sätta för så den inte kommer ner dit igen.. Jag bara men jag har ju fågelungar i min ventil... Han sa att sotaren skulle komma i veckan och rensa skorstenen och sen att dom skulle få montera ner hela min köksfläkt för att ta ut fågelungarna den vägen.... Ola sa att dom egentligen inte vill pilla med sånt nu me tanke på fågelinfluensan... 
När vi lagt på så fikade jag,Marie och Jens och sen var det dags att sätta igång och måla... 
Denna färgen jag köpte i måndags var mkt tjockare än den nougat färgen jag hade.. Färgen räckte på långa vägar och hade färg kvar när vi var klara. Marie tog min pall och målade den i samma färg som väggen.. =) 
Färgen fick torka in innan vi började slita bort maskeringstejpen, gnugga bort färg som kommit där de inte skulle vara färg mm.. 
Jens föreslår att vi ska köpa en familjepizza... Jag hade inte ätit och dom hade inte ätit middag så pizza blev det... 
Efter maten så diskade jag och plockade i ordning lite och sen satte jag på nytt kaffe...
Satt och pratade en bra stund... Vid 8 tiden på kvällen så körde dom hem.. Vid nio tiden så kom Camilla hit så vi pratade och hade oss och hon slaggade här...

I morse vaknar jag av att jag får ett sms av mamma och 2 min senare ringer hon på hemtelefonen, kliver upp för att gå ut i vardagsrummet och hämta hemtelefonen, sätter ner fötterna på golvet och ska resa mig upp och börja gå och då viker sig knäna för mig och fötterna dom ömmade så jag fick halta mer eller mindre ut till vardagsrummet..
Jag kliver upp och sätter på kaffe och röjjer undan lite.. 
En stund efter kommer en trött Camilla ut i köket och frågar om jag inte var trött och när jag vaknade till liv... 
Mobilen och hemtelefonen började ringa varannan gång kändes det som...
Det var telefonförsäljare, det var ann-christin från arbetsförmedlingen, det var min barnmorska och det var min mamma typ 4 gångner... Ann-Christin från arbetsförmedlingen ringde och sa att jag inte skulle va på min praktik mer för hon förstod att det var alldeles för jobbigt för mig så hon ville att jag skulle ringa till läkaren och bli sjuksskriven helt. Och när hon ringde och berättade detta så höll jag redan på att försöka få tag i min barnmorska för att få en tid till läkaren... Som sedan ringde upp..:D
Väntade på att mamma skulle komma upp och lämna Flynn och Spike för mamma skulle på rygg och nack massage ute hos Marie i Ämneboda kl 10.00. När mamma kommer upp så har hon köpt med sig frallor,pålägg, kräm, mjölk mm, även Pierre kom upp på frukost... Vi satt och käkade frukost och sen stack mamma och tio min senare så stack Pierre och en halvtimme senare så åkte Camilla och då var man helt själv igen... Satt ute på balkongen och glodde....
När mamma kom tillbaka så gick vi en runda med hundarna innan hon körde hem...
Jag var ute med soporna och sen slängde jag mig i duschen....
Jag sitter mer eller mindre och väntar på att Camilla ska höra av sig... Hon ska komma ikväll igen.. I morgon ska vi baka bullar hemma hos mamma så Camilla ska sova här i natt också...

Nu ska jag ta mig en fralla och en kopp te....

Här e vovvarna när dom busar och springer runt utanför Marie´s..







Varga, den ljusa hunden var helt förtjust i Flynn men Flynn var inte så förtjust i henne....

Såhär blev resultatet av målningen igår...


16/5

Precis vad man ville.. Eller inte...
Vaknade tidigt i morse. Första gången så vaknade jag vid 04.00 tiden något... Trodde jag skulle smälla av... Försökte somna om igen..
Nästa gång jag tittade på klockan så var klockan 05.00.. Det var så dryyygt och bara ligga där... Upp ville man ju inte heller gå...
Den tredje gången jag tittade på klockan så var hon vid halv 8.. Tänkte att snart kan man gå upp utan att man väcker grannarna med duschen eller något annat...
Vid 8 tiden så gjorde jag mig frukost och då blev det de gamla vanliga.. Kräm med cornflakes, smörgås med ost och gurka..
Sen låg jag och glodde på tv och det fanns inte något vettigt alls att titta på.. Beverly hills eller vad de heter gick på tv:n och dom avsnitten är jätte gamla och gått i repris, jag vet inte hur många gånger...
Sen började alla dom här tv shop programmen och då var det bara zappa mellan kanalerna och hittade Thyra Banks show 5 min innan det slutade i princip.. Suck... När det med var slut så började ett tv shops program på kanal 5 också så då var det bara stänga av tv:n..

Har suttit och glott runt på internet och det finns absolut ingenting roligt man kan läsa eller så...
Mamma ringde och frågade om jag ville gå med dom och dela ut reklam.. Haha Neeej tack inte den mega rundan som syrran fick.. Hon delar inte ut reklam annars men den personen som har det distriktet egentligen skulle iväg så då tog min syrra det för att tjäna extra pengar...
Och det området var inte litet kan jag ju säga.... 280 hushåll tror jag det var..

Jag ska ta och värma mig en baugette med sallad och allt gottit på... Och sen ska jag ta och damma av vardagsrummet bara för att dröja ut tiden lite..
Marie och Jens kommer i eftermiddag också och ska hjälpa mig med målningen..:D

Emmaboda strippen är ju idag också.. Hade med velat åka dit men mina fötter och mina ömma vader klarar inte av att gå så länge.. Carro och dom andra skulle inte komma hem förens inatt och skulle jag åkt med dom så hade jag varit död.. Hade blivit alldeles för länge för mig att gå....

Nu ska jag sätta på ugnen...


Hemma

Nu har man precis kommit hem. Jag, mamma och Flynn har suttit hemma hos Pia och druckit 2 koppar kaffe..

Känns så skönt och ha allt tvättat och så.. Tänkte jag skulle ta och byta sängkläderna i sängen ikväll och ta och städa av toan och sen ska jag försöka hinna lite i morgon..

Jag och mamma var och handlade innan så senare tänkte jag göra mig någon varm baugette med sallad, ost, skinka, sommarsallad mm..  =)

I morgon var vi tydligen bjudna på kalas och det hade jag totalt glömt bort. Men ska kolla upp när kalaset och börjar och så. Kanske stannar hemma...


Nu ska jag sätta på ugnen och värma baugetten...

Tvätta

Mamma hämtade mig vid nio tiden i morse. Hon hade varit i Kyrkhult och lämnat nycklarna till dom som ska hyra min brors hus..
Tog med mig min tvätt hem till mamma.. Så jag håller på tvättar för fullt..
Klarade inte av att vänta tills i morgon med att tvätta.
Och eftersom Marie, Jens och Moa kommer i morgon med och vi ska måla så är det ju ingen höjdare och hålla på springa ner till tvättstugan då.
Och nu när det är så fint väder ute så hänger jag tvätten ute, kläderna luktar friskt och gott sen..


Mina fötter dom skriker av ömhet..
Längtar tills på tisdag när jag ska på min fotmassage...


Ska ta något och äta för magen skriker...




Magen vecka 28 +6
I morgon går man in i vecka 29.. =)


15/5

Blir ingen praktik för mig idag.
Mina fötter är så svullna och gör riktigt ont när jag går på dom. När jag ställde mig upp från sängen så skakade fötterna nästan för att det gjorde så ont när jag gick.
Tänkte att det kanske släpper när man kommer in i duschen, när man får varmvatten på fötterna men inte gjorde det de.
När jag kom ut ur duschen så skickade jag ett sms till EvaLott och sa att jag inte kommer idag pga mina svullna fötter.


Ska ta och ringa Ola vaktmästaren angående fågelboet i min köksfläkt.....

Försökte maila min BM men hennes mailadress går inte att skicka till..:S När jag klickar iväg på skicka så kommer det bara ett mail tillbaka där det står fail...


Får helt enkelt ringa till barnmorskemottagningen när dom har telefontid för något nummer till min BM har jag inte.

Dags att ringa Ola...

Pajen

Den pajen var verkligen ingen höjdare..
Fy vad den var sur.. Ska aldrig mer köpa den det är en sak som är säker...

Carro har precis kört hem nu...
Har gjort mig i ordning för sängen och lagt mig ner och det var nog de bästa jag har gjort idag tror jag...

Så nu får det bli sova...

Godnatt people..

Kvällen

Nu har Marie, Jens och Moa kört..
Tack för trevlig sällskap mina älskade vänner... Kändes verkligen att de var länge sen vi träffades så mkt vi hade att prata om. =)
På lördag så ska Marie och Jens hjälpa mig och måla och sätta upp mina sista tavlor mm på väggen.. Dags för det nu..
Ska se om jag orkar bära ner min jullåda till källaren men den väger ju bly så vet inte om jag klarar det själv...

Snart kommer nästa person på besök... Carro..:D
Så nu har jag gjort i ordning pajen och vispat vaniljvispen... Pajen står i ugnen och gräddas...
Synd att man inte visste tidigare på dagen att Marie, Jens och Moa skulle komma för då hade man kunnat köpa en paj till när man köpte hallon/björnbärpajen...

Får ta igen den pajen en annan dag Marie..:D

Dags att kolla pajen...


Man har ju testat rabarberpajen så nu var det dags att testa hallon/björnbär


Dagen

Provade ringa Ann-Christin igen på morgonen men hon svarade inte.

Kom till praktiken och skulle sätta mig att larma och galga byxor men då var både larmen och galgerna slut så jag fick börja fråga EvaLott om de fanns kläder som var larmade som låg ute på lagret som inte behövde larmen och det fanns det...
Mitt i allt så ringer min mobil och jag springer för att svara.. Då var det Ann-Christin från arbetsförmedlingen.. Äntligen tänkte jag...
Frågade henne hur jag skulle skriva på lappen och eftersom de verkade krånligt att ta det via telefonen så frågade jag om hon hade en snabb tid till att träffas..
Och hon hade en kort stund över och frågade när jag kunde va på plats. Sa att jag kunde va där inom 5 minuter...
Sprang halva stan runt för att komma ner till arbetsförmedlingen...
Som tur väl var så hade hon en tid till mig för det var inte det enklaste att fylla i den lappen nu när man är halvtidssjukskriven.. Vi fick till och med prata med dom på försäkringskassan för att de skulle bli rätt..
När det var klart så var det bara springa upp till praktiken igen.. Sprang och postade ett brev till en kund innan jag satte mig för att fortsätta leta efter larm...
Några galger blev det aldrig...
Ringde till mamma vid 2 tiden och hon sa att hon var i stan så då passade jag på och fråga EvaLott om jag fick sluta halv tre för att åka med mamma hem så man slapp ta bussen för en gångs skull.. Och eftersom EvaLott är så snäll så fick jag gå redan vid kvart över 2 eftersom mamma och syrran var utanför praktiken. Sprang inom hemköp för att köpa hallon/björnbär pajen med smuldeg och en milda vaniljvisp för att Carro ska komma på en kopp kaffe ikväll när hon har slutat så då ville jag att vi skulle ha en paj till..:D
När jag kommer ut från hemköp så ger mamma mig 30 kr för att springa in på Annika´s te och present för att jag skulle köpa kustfägrings teet för mitt är i princip slut hemma... *Tack mamma*
Sedan gick vi till bilen för att köra till Mörrum så mamma kunde tanka bilen och sen blev det hemfärd..
Åkte med mamma hem.. Ska hem sen ikväll när mamma ska köra till sin kurs.. Marie, Jens och Moa kommer också en runda ikväll.. Dom kommer lite efter 6 tiden... :D
Trevligt med massa besök.. =)


Ska ta och lägga mig en stund och vila.. Är helt slut i benen...








Arbetsförmedlingen

Ska man våga ringa Ann-Christin på arbetsförmedlingen igen när man har ringt henne en gång och spelat in ett medelande och sen skickat ett mail till henne??


Känns ju pinsamt....

Värsta jagandet...


14/5

I natt hade man sällskap.. Kim sov här men troligtvis hade man snarkat igen för när jag vaknade så var den andra sänghalvan tom och när man kommer ut i hallen och kollar in i vardagsrummet så ligger Kim och sover i soffan..
Slängde mig i duschen och gjorde mig i ordning. När jag är klar och precis kommit ut ur duschen så hört jag glatt ett hej. :D Då var det Kim som vaknat till liv som med skulle in i duschen..

Klädde på mig, sminkade mig och fönade håret sen prövade jag ringa Ann-Christin på arbetsförmedlingen men hon svarade inte. Spelade in ett medelande till henne så förhoppningsvis så ringer hon upp någon gång under denna dag...
Mailade även Olof och frågade om han hade fått min kopia på sjukskrivningen som jag lämnade in i måndags till han...

Idag ska jag se om jag kan få en tvättid... För det behövs kan jag ju säga.... Ska ta och städa av lite här idag när man kommer hem från praktiken.. 

Satte på vattenkokaren innan för jag tänkte jag skulle ha en kopp snabbkaffe och få den där kolagräddsmaken som Pia får i sitt kaffe... 
Hällde glatt upp kaffebönorna i muggen och sedan vattnet när det var klart.. Lät det stå en stund för att det var så varmt. När jag väl ska dricka kaffet så smakar det pyton så jag hällde ut det.... 
Så tror jag ska ta och göra mig en kopp te istället... 


Lite mer än en timme kvar innan man ska ta bussen... 
Var något mer jag skulle göra nu på morgonen men jag kommer inte riktigt ihåg vad....

Nu ska jag ta och fortsätta göra mig färdig innan man ska ta bussen till praktiken.. 




 

Sting - Shape Of My Heart


13/5

Idag fick man fin besök in till praktiken.
Kim och Jenny kom in en runda och pratade med mig. Dom hade varit där inne bara en stund innan dom kom igen men dom hade inte hört mig och inte vågat gå och titta om jag var där bak på lagret så när jag tittade på mobilen så hade jag ett missat samtal från Kim så jag ringde upp henne så dom kom in och pratade lite skit med mig.
Har stått på lagret hela dagen och galgat av och larmat kläder som ska hängas upp...
Jenny och Kim kom tillbaka vid tre tiden när jag slutade. Vi gick till Jeanette´s torgbutik och tog en fika innan Jenny skulle börja jobba och jag och Kim skulle ta bussen hem.
Kim följde med mig hem.. Hann inte vara hemma hos mig speciellt länge innan mamma ringde och frågade om jag kunde vara hundvakt eftersom dom var tvugna att åka till Kyrkhult och ta det sista i brors hus. Medans jag pratar med mamma så får jag äntligen syn på drottningen och hon sitter stilla på brädan på balkongen så jag smällde till henne så hon dog så förhoppningsvis så slutar dom bygga bo under balkongbrädorna.

I morse när jag satt där ute på balkongen så såg jag drottningen igen och då gick hon ner bara någon bräda ifrån balkongdörren. Hann inte börja leta efter boet då så fick kolla det när jag kom hem och när jag kommer hem så går jag ut på balkongen för att hitta detta bo och räcker att jag bara lyfter på kanten på mattan så ser jag det. Kim tar flugsmäckaren och drar ner det...


Mamma kom och hämtade mig och Kim. Vi körde hem Kim och sen lämnade vi syrran. Kommer hem till mamma och då ringer vi och beställer pizza till middag.. Don pedro. =)
När jag ätit så hänger jag upp tvätten och tar fram hundarnas fäskfoder och sen var det dags för en promenad med hundarna.. Mamma och pappa körde till Kyrkhult..
Kommer in och startar en tvättmaskin och sen börjar jag tina upp hundarnas mat i micron.. 
Man får sitta och vakta Flynns mat för Spike slänger i sig sin mat på 2 röda sekunder och sen går han till Flynn´s mat och tror att han ska få den också.  
Har gjort kaffe så de var klart vid sju tiden. Trodde mamma o pappa skulle komma hem snart så dom skulle få nybryggt kaffe men de verkar inte som om dom kommer ännu... 

Haha idag på praktiken så hade jag varit på toaletten och dom har ingen hel spegel där så jag hade problem att knäppa bältet så jag sket i vilket till slut för jag var så irriterad så jag kom ut med bältet i handen istället. 
EvaLott frågade mig om jag inte skulle använda det mer och jag sa som det var att jag inte kan knäppa det själv för att jag inte ser för att jag har en mage ivägen och då sa EvaLott att hon kunde hjälpa mig och knäppa det. 
Pinsamt att man inte kan göra de själv men svårt när man inte ser och man ska ha i dom knäpperna.. 

I morgon är det dags för praktiken igen, i morgon är det Malin som jobbar..:D Hon är rolig och jobba med.

Idag fick jag mitt beslut om bostadsbidraget också.. Äntligen... 1100 kr ska jag få i bostadsbidrag... 




MIN ÄLSKADE OCH SAKNADE ÖGONSTEN
R.I.P.





 

13/5

Uppe med tuppen idag.
Gick och la mig vid 22 tiden igår kväll.. Var trött även om man sovit på dagen.
Har duschat och gjort mig i ordning. Jag håller på bli tokig på detta bältet som ska ge stöd redan. Jag ser ju inte vart jag ska knäppa..
Slutade med att jag tog av mig det, satte mig i soffan och knäppte ihop det och sen drog av mig byxorna och sen drog på bältet och sen upp med byxorna.
Men hur ska man göra när man är på praktiken? Kan ju inte stå och hålla på med det där...

Har diskat upp min disk nu på morgonen också..

Ska ta bussen om en timme till praktiken så nu sitter jag och bloggar och dricker mitt kustfägrings te.




12/5

I morse ringde mamma och väckte mig en halvtimme innan jag skulle kliva upp..
När klockan väl ringde så slängde jag mig i duschen...
Kom ut och mobilen ringde igen då var det mamma igen som sa att hon kunde plocka upp mig så kunde vi käka frukost hemma hos mamma.
Men jag var inte klar på långa vägar så mamma kom hem till mig...
När jag var färdig så åkte vi hem till mamma och plockade fram Flynns mat och sedan var det dags att köra till sjukgymnasten.
Christina hette min sjukgymnast... Innan jag fick ett sånt bälte så fick jag ligga på britsen och lyfta benen och hon skulle känna och trycka på bäckenet.
Jag säger bara jag kom absolut inte långt upp med benen innan jag skrek rakt ut och jag skrek rakt ut när hon tryckte på bäckenbenet på högersida..
Christina skulle väl egentligen känt mer men sa att det inte behövdes för att jag inte kom så långt upp och hade ont på "rätta stället"...
Hon gav mig en lapp med massa övningar man ska göra hemma för att träna upp både ryggen och förstärka bäckenet.
Fick även en sån lapp med 20 gåda råd. Jag och mamma skrattade åt ett av råden och det var att jag ska gå baklänges ner för trappen. Det visar ju bara att grannarna kan idiotförklara en till max asså... Finns nog inte en chans till att jag skulle gå baklänges ner för trappen...

Har legat och sovit idag med på eftermiddagen. Sov i 3 timmar idag med. I morgon ska jag ringa min bm och be henne säga till läkaren att han skriver ut sömntabletter.. Nu vill jag ha dom... Behöver dom för att ha min sömn om nätterna.

Men men.. Jag och mamma gjorde middag innan... Tacos..:D Gott var det..:D

Idag kom äntligen min kolaburk som jag saknat så mkt... Mamma ringde till Adam´s klasskompis och frågade om dom inte kunde köra ut med dom.
Har suttit och väntat drygt en vecka på kolaburken och han skulle haft med sig kolaburkarna och pengarna till skolan i måndags, vilket han inte hade.

I morgon ska man börja praktiken igen. Har haft värk i ryggen och inte kunnat sova så jag har varit ledig igår och idag.

Detta bältet tar ändå kål på mig me tanke på att man får slita av sig de varje gång man ska på toa och man ser inte bältet när man ska knäppa fast det heller me tanke på att man har en mage som är ivägen.

Nu ska jag alldeles strax åka hem från moder natur.


Gotthard - And then Goodbye


11/5

Fick halvtidssjukskrivning av läkaren..
Fick intyget och åkte till arbetsförmedlingen för att lämna in de där till försäkringskassan och till min handläggare men det var stängt.. Klockan var inte mer än några minuter över nio. *suck*
Åkte upp till stan och gick in på ett ställe och bad om kopior och lämnade in en kopia till Olof.
Körde till name it, Evalott hade inte öppnat ännu så vi gick in på hemköp för att handla lite frallor mm.. Jag var så trött så jag orkade inte jobba idag...
Väntade på att Evalott skulle öppna så vi kunde prata med henne och lämna en kopia till henne med..
Sen körde vi ner till arbetsförmedlingen igen..
Jag stod i kön till försäkringskassan och mamma letade upp min handläggare för att ge henne ett intyg.
När jag står där i kön till försäkringskassan så kommer mamma ut med min handläggare så vi står och pratar lite om att jag nog ska jobba varannan dag istället för då blir det bättre och inte så ansträngande för ryggen för då får den vila emellanåt...
Så jag ska prata med EvaLott om det och sen ska jag maila min handläggare.
Lämnade in intyget till försäkringskassan och sen åkte vi hem.. Kom hem käkade frukost och sen gick jag och la mig...
Sov i 3 timmar. Mamma väckte mig sen och sa att jag nog inte skulle sova mer för att det kommer nog bli problem med att somna ikväll isf...

Läkaren frågade mig i morse om jag ville ha sömntabletter men jag inte om jag vågar ta det riktigt... Är livrädd att man aldrig mer ska vakna upp.. Men han sa att jag skulle höra av mig om jag ändrade mig.
Till och med den 31 maj är jag halvtidsjukskriven till. blir det inte bättre då så blir jag heltidssjukskriven..




Nu är det dags för middag.. Wok..:D


11/5

I natt har jag sovit jätte dåligt..
Vaknat flera gånger för att det har varit alldeles för varmt och man har varit pigg..
Har precis gjort mig i ordning.
Sitter och väntar på att mamma ska komma hit..
Har ont i ryggen och temperaturen i kroppen är som en bastu. Vet inte om jag kommer orka med praktiken idag.. =/


Godis sugen

Är så extremt godis sugen så jag vet inte vad jag ska göra..

Ingen affär som är öppen heller...

Kräftröd



Knallröd i fejjan och ovanför brösten.. Hur ska man kunna jämna ut det i ansiktet i morgon när man ska till läkaren och praktiken? Ser inte så röd ut i ansiktet på bilden men det är värre i verkligheten... Även Camilla flinade åt mig... =(

10/5

Camilla skickade vid halv 8 och frågade om hon fick komma på kaffe..
Självklart fick hon det.
Hon var här vid 8 tiden när whipoute började.. Suttit och pratat och haft det trevlig..
Lite tråkigt att hon var tvungen att köra nu men hon var tvungen att lämna bilen vid halv 10.
Känner mig mer eller mindre sällskapssjuk idag.. Men får gå och nana tidigt idag. Ska upp vid 7 tiden i morgon...


Ska troligtvis hjälpa Camilla med att baka bullar i veckan...

Haha jag hittade min syrras fula solglasögon som jag bara var tvungen att testa..:D



Flynn vallar får




10/5

Igår kväll somnade jag väldigt tidigt.
Somnade strax efter kl 21 i mammas soffa.. Mamma var på mig hela tiden att jag skulle gå och lägga mig i Adam´s säng och hon frågade om hon skulle köra hem mig. Jag orkade inte röra mig, var som jag var förlamad.
Vid 00.00 tiden så kunde jag sätta mig upp och då gick jag och la mig i Adam´s säng.

Vaknade klockan 03.00 i natt och kunde verkligen inte sova. Låg och stirrade i tak och väggar men vid 5 tiden somnade jag om igen.
Vaknade klockan 08.00, gjorde mig en kopp te och sen gick jag ut och satte mig med koppen. När jag druckit halva så frågade mamma mig om jag skulle följa med morgon promenaden med Flynn..
Ställde mitt te på bordet, tänkte att de kanske hunnit svalna av lite när jag kommer hem igen..
Men när vi kommer hem så är mitt te iskallt..
Frågade mamma om hon kunde köra hem mig för jag behövde duscha och så innan vi skulle åka på prova på fårvallning.. Men då slutade med att mamma med duschade hos mig...

Åkte till Linda B och plockade upp dom och sen ut mot Sussie´s hundpensionat där vallningen skulle vara.
Var inte så mkt folk som jag trodde det skulle vara...
Flynn har vallat innan men det är väldigt länge sen och det var lika så för dom andra hundarna som var där också..
Som tur väl var så hade vi med oss stolar.. För detta skulle vara hela dagen...
Fåren var inte vana vid hundarna så dom hoppade över staketet och hade sig...
Blev korvgrillning också.. Var så trevligt och sitta i gräset med alla hundarna och dom sprang fritt och lekte och så.. Efter grillningen så gick vi ner till fåren igen och skulle köra en runda till.. 
Solen sken på hela dagen.. Var så varmt och där satt jag i svarta byxor och svart tröja.
Vid halv 5 så kör jag, mamma och Flynn hem. När jag hoppar in i bilen så tittar jag mig i spegeln... Hade bränt ansiktet och ovanför brösten men det var inte så farligt...
När jag kommer hem till mamma så lägger jag mig i kökssoffan och slumrar till. Mamma höll på ute i rabatten, hon frågade mig om jag inte kunde komma ut och sätta mig och hålla henne sällskap. Nej sa jag, ska lägga mig i soffan. La mig i soffan och somnade som en stock. Pappa väckte mig efter en timme och när jag kommer ut till köket så skrattar både mamma och pappa åt mig... Då har de röda kommit i ansiktet.. Knall röd i hela fejjan och ovanför brösten.. Det första syrran sa när hon kom innanför dörren var fan vad du är röd, du är typ röd som ett äpple... Tack för den...

Mamma och pappa skulle åka till Mörrum för det är 11 maj (marknad) och mamma frågade om jag ville följa med. Nej jag är inte så sugen på att gå där med detta ansiktet...
Men hade varit gott och få köpa marknadsgodis...
Hoppas mamma köper något sådant...

I morgon bitti har jag tid till läkaren. Ska få ett intyg för min rygg och så.. Foglossningen.. Sen blir det åka till praktiken och sitta där.. Hoppas det har lagt sig lite i ansiktet så man slipper skämmas..
Tisdag ska jag till sjukgymnasten...

Nu blir det en kopp kustfägring...

Fantastisk unge!


Sjukt duktig!


Sting - Fields of Gold


9/5

Tidig lördag idag..
Ska åka till praktiken en stund och sen blir det åka till kyrkan i 2 timmar och sitta där..
Mamma kommer inte och hämtar mig förens om en timme drygt. Sitter redan klar och väntar.. Sa till mamma igår att hon skulle ringa och kolla så jag är vaken men hon har inte ringt ännu. Kanske blir jag som får ringa och kolla om dom är vakna?


Idag går jag in i vecka 28. enligt graviditetskalendern så går jag in i vecka 29.

Nu ringde mamma bara för det..:D

Blir nog fint väder ute idag.. Solen den skiner på för fullt. Kanske kan sitta ute i solen sen om det finns någon sol kvar när folket har åkt hem efter konfirmationen...

I morgon är det verkligen en vilodag... Har ingen ryggsmärta idag men är öm i mina fötter.


Vecka 28+0









8/5

I morse så kom mamma och hämtade mig. Fick åka med henne in till staden för att vi skulle till guldfynd för syrran konfimerar sig i morgon..
Tog ett en jäkla tid inne på guldfynd. Hon som jobbade där hade hur mkt som helst att göra och de var hur mkt folk som helst där inne och sen hade hon inte satt upp smyckerna i skåpet som skulle upp...
Stackars henne.. Hon kände sig nog stressad.. Men då var hon inte den enda.. Tiden tickade på och vi stod där inne en halvtimme och väntade på våran tur...
När vi kom ut från guldfynd så tittade jag på klockan och då var klockan 10.31 och då skulle jag varit på praktiken.. Mamma körde bort mig, sa att jag inte hinner springa in och handla en jalla yoggi men att jag kunde göra de sen när jag visat att jag är på plats men mamma sa att hon skulle springa in och handla det åt mig och sen komma in och lämna de till mig. Okej tänkte jag...
Klockan tickade och de gick en halvtimme och de gick 40 min och mamma hade inte dykt upp ännu och jag var svin hungrig.. Trodde först hon glömt bort mig..
Men sen kom hon med min jalla yoggi och ett kexchoklad. Mamma och EvaLott hälsade på varandra. Mamma frågade mig vilken body jag hade tittat på.. Pekade på den och mamma blev med storm förtjust i den och sen hittade hon 2 par sockar också.. Ena paret passade ihop med bodyn och de andra paret var lite tjockare.:D
Mamma köpte bodyn och sockarna.. :D *Tack mamma*
Mamma gick bort och kollade på mammakläderna och började säga vad jag skulle ha mm.. Mamma hittade ett par tights som hon tyckte jag skulle köpa... Fick 160 kr av mamma till att köpa dom.. Men då ville jag mer ha den amningstoppen jag hade tittat på...
Jag la till 40 kr själv för att köpa den toppen.. Kostade 200 kr.. EvaLott snackade om att jag skulle gå manikäng och testa olika mamma kläder och så...
När vi tittat klart och pratat klart så kör mamma hem... EvaLott säger åt mig att pröva olika mammakläder... :D Tar massa med mig och springer ut i köket för att testa kläderna...
Hittade massa som jag ville ha.. Ringde mamma och mamma frågade vad allt gick på och jag sa 1200 kr för det var summan...
Efter de så la vi på.. Står och larmar när telefonen på praktiken ringer, Evalott kommer och lämnar telefonen till mig och säger att det är mamma..
Då har mamma ringt sjukgymnasten åt mig och bokat tid så jag har fått en tid på tisdag.. *äntligen* Hoppas bara jag får bältet då med mig hem så man inte måste vänta på att de ska beställas och så....
Mamma sa även att hon hade satt in pengar till mig så jag kunde köpa dom där mammakläderna för mamma tyckte jag såg lite vintrig ut i de jag hade på mig så hon tyckte jag skulle köpa det så man kunde se lite anständig ut.. Haha
*Tack mamma, jag älskar dig..*
Så jag tog fram det jag hade testat och skulle ha..:D Jeanskjol, en lång skjorta, ett linne, tights mm .. :D
Så idag blev det stor handling... :D
Sen var dagen räddad..:D Emma en fd klasskompis var med inne på name it och handlade idag.. Var väldigt roligt och se henne för det var så länge sen man gjorde det..
Köpte en vikingrulle till middag idag men den var inte god så jag tog bara tre tuggor och sen fick de vara bra med det...
Klockan tickade och det var dags för mig att åka hem..
Kim kom hem till mig när jag kom hem så vi satt och fikade och pratade skit innan hon skulle åka på bio med Daniel..
När Kim åkte så ringde mamma och frågade om jag kunde hjälpa henne och städa, visst sa jag bara du hämtar mig och de gjorde hon..:D Städade hela huset.. Gick ovanligt snabbt och ändå missade vi inget. Men kan vara för pappa städade toaletterna som vi sparade in tid..:D
Mamma körde hem mig igen så nu sitter man här...

I morgon ska man till praktiken en stund eftersom jag var ledig igår (torsdag) så ska jag jobba igen lite...
Men ska bara vara där till halv 12 i morgon för sen måste mamma o pappa hämta mig för vi ska till kyrkan som börjar klockan 12... Och tydligen så varade det i 2 timmar i kyrkan och jag kommer avlida eller somna där inne. Hatar kyrka och präst när dom bara babblar... Sömnmedel säger jag då..
Så de blir full fart i morgon när syrran konfimeras..
Syrran ska vara i kyrkan redan halv tio i morgon bitti så då ska jag åka in med mamma till praktiken...Skulle egentligen börjat halv 11 i morgon men ska vara där redan vid tio så man åtminstonde är där i 1½ timme istället för en timme..
Hade inte behövt åka till praktiken i morgon eftersom syrran konfimeras men sen valde jag att göra det ändå.... Kommer vara utanför praktiken 20 min innan dom öpnnar men mamma skulle stå med mig där och vänta tills Malin kommer för jag vägrar stå själv i stan i 20 min..

Har packat ner mitt stämpelkort som jag ska ha med mig till praktiken i morgon. Det är sånt bonuskort på name it, om man handlar för 300 kr så får man en stämpel och eftersom jag handlade för sammanlagt 1400 kr så ska jag ha 4 stämplar.. =)

Regnet bara öser ner ute...
Hoppas det är fint väder ute i morgon...


Ska gå och göra mig klar för sängen och sen ska jag nana så man orkar upp i morgon..


8/5

Idag känns det att man lever..
Hela ryggen värker =( Från axlar ner till svanken.. Har mega ont i mina fötter.. När jag går så stramar det upp i vaderna..
Ska ringa sjukgymnasten idag och förhoppningsvis få en tid idag.. Måste ha ett bälte...Men dom har inte telefontid förens 10.00 - 11.00.. Känns som en evighet till innan man kan ringa...
Kan börja gråta när som helst för att jag har så ont.. =(


Kvällen

Kim gick hem för en stund sen.. Daniel följde inte med Kim hit så hon kom själv.

Tänkte jag skulle se grannfejden på tv kl 21.00 men när jag skulle ha igång trean så stämde inte mina kanaler.. Höll på bli tokig, skickade sms med mamma. Mamma skrev att jag skulle läsa instruktionsboken.. Gjorde det men fattade inte ett skit av alla knappar och allt på fjärrkontrollen.. Så sket i vilket...
Började damsuga istället...
Sen ringde mamma och sa att hon skulle komma och ordna mina kanaler så jag skulle sätta på kaffe...

Så nu sitter mamma och ordnar mina kanaler medans jag sitter och skriver här...
Sitter och tuggar dumleklubba..:D

Finns massa kanaler på tv:n man inte kollar på...

Smorde in magen med den babyoljan mamma köpte till mig idag, blev chockad för den oljan bara sögs åt in i huden.. Den oljan jag hade hemma torkade inte in alls... Där kunde man sitta och vänta...

I morgon är de den 8:e och då går jag in i 7 månaden..:D

Nu ska jag se om man lär sig något av de mamma gjort på tv:n nu när hon är färdig..:D




Rabarberpaj

Köpte sån fusk paj idag från ekströms som jag precis slängt in i ugnen.. Vaniljvispen står vispad i kylskåpet..
Sitter och väntar på att Kim och Daniel ska komma på fika..:D
Har hämtat ut mina mattor också, så nu har man mjukt och skönt under fötterna när man slänger ner dom från sängen på morgonen.
Skulle lägga på mattan i vardagsrummet men jag orkade inte lyfta vardagsrumsbordet själv så får vänta tills Kim o Daniel kommer så dom kan hjälpa mig..

Ringde praktiken med innan för att se vilken tid jag skulle komma.. Om jag skulle ta bussen så att man är där vid halv tio eller om man ska ta bussen så man är där vid halv 11.. Det var ok att jag kom vid halv 11...

Ann-Christin från arbetsförmedlingen hade ringt EvaLott idag med så nu har dom med pratat..:D




7/5

Igår följde Kim med mig hem och nanade hos mig....
Kim hjälpte min moder att färga hennes hår..
Igår var det full rulle i magen.. Bebis hade full språng. Har varit så i ett par dagar nu... 

Det var skönt och kunna få sova ut idag...
Fick ju inte sova ut helt men slapp gå upp tidigt tidigt... Hade helst av allt velat vakna själv när man vaknar utan alarm eller veta att man har något man måste göra eller att telefonen ska ringa... När jag började vakna till liv i morse så såg jag att min andra säng halva var tom.. Då hade Kim gått ut i soffan och lagt sig igen.. Troligtvis för att jag snarkade.. =/

Hade ställt klockan på 09.30.. Men vaknade redan vid 05.00 tiden i morse och sen låg jag och tittade på klockan fram till sju innan man somnade om...
Vaknade innan alarmet hann ringa.. Vaknade av att jag hade kramp i vaden och de gjorde piss ont. Visste inte om man skulle skratta eller gråta.... Ställde mig upp och vaden värkte, kunde knappt gå.. Tog mig ut till toaletten och slängde mig i duschen...
Hann inte mer än ut ur duschen så ringde mamma och sa att vi skulle ringa när vi var färdiga så skulle hon hämta oss så skulle vi äta frukost hos moder...

Efter att vi ätit frukost hemma hos mamma så kör vi ner till Olofström.. Hade tid för graviditetskontroll idag...
SF måttet var 28
Blodsocker var 5,5
Blt var 104/59 tror jag...
Fosterljud: 140 blev chockad att de va så lågt denna gången me tanke på att jag legat på 150 - 155 dom senaste gångerna.
Växer på fint..:D

Kim följde också med mig till bm idag..:D Så nu har hon fått höra min bebis hjärtslag..:D 

På måndag har jag tid hos läkaren för att skriva ett intyg.. Jag ska nog bara jobba halva dagar på praktiken för att min rygg och benen värker sådant.. Ska även ringa sjukgymnasten för att be om ett bälte..  


Idag har mina älskade mattor från Jotex kommit som jag ska hämta ut innan mamma kör hem mig om en timme...
Ska bli så skönt och få lägga ut dom på golvet..:D Ska bara damsuga och skura golvet först innan jag slänger på mattorna..


Igår kväll kämpade jag och mamma med det getingboet jag har på min balkong....
Vi stod med hårspray och flugsmäckaren mm...
Vi sprayade hårspray och sen slog vi med flugsmäckaren och drog ner boet. När det var nere så njöt man för att man trodde man skulle slippa drottningen... Men banne mig inte...
När jag tittade ut i morse så vad var de första jag såg?? Drottningen.. 
Mamma ringde anticimex för att be dom komma hem till mig och spraya något medel... Men tror ni dom kommer? Nej dom sa åt mamma att jag ska slå ihjäl drottningen men vem tror att man sitter där ute en hel dag och väntar på att drottningen ska dyka upp? 
Det har man inte tid med... .
Men men.... Drottningen kan ha hunnit bygga klart ett bo innan man får tag i henne och då är det redan försent.


En kopp kaffe nu sen ska man hem.....


Gotthard - Heaven




En ny favvo hos mig.. =)

Underbar låt!

6/5

Regnet bara öser ner ute. *Suck*

Har så ont i mina fötter idag så jag knappt kan gå på dom....Och idag är det en ny dag på praktiken med massa stående..  
Hade ställt klockan på halv 8 så när den ringde så ställde jag mig i duschen med väldigt varmt vatten på..
Stod i duschen i 35 min.. Till slut blev det så varmt så jag kunde inte ens stå där inne mer...
Har precis klätt på mig, fönat och plattat håret och gjort mig i ordning så nu kan man ta det lugnt tills man ska ta bussen om en timme... Men det var väl ingen mening egentligen att man plattade håret för så fort man kommer utanför dörren sen så kommer håret se ut som om man lekt med ett eluttag...


De är en sånhär dag man bara ska ligga i soffan under täcket och glo film.. Men det kan man ju drömma om...



Magen vecka 27+0




Nu ska jag styra mig en kopp te.. Kustfägrings teet (lös te) kan man rekomendera till er som älskar te...:D


5/5

Hade ställt klockan på 06.00 men ville ligga och dra mig i 5 minuter så ställde om klockan. Efter 5 min så ringde mobilen igen och då stängde jag av alarmet men jag reste inte på mig.. Mamma och pappa satt vakna i köket så tänkte mamma säger snart till mig att jag ska upp.. Men icke gjorde hon det.. Jag vaknade med ett ryck 06.19 och då hade jag panik....
Gick upp slängde mig i duschen, klädde på mig och gjorde mig i ordning. Smällde i mig en stor kopp te och sen käkade jag frukost.
Väntade på att mamma skulle bli klar så vi kunde åka upp till Brunnsvägen och besiktiga lägenheten...
Den blev godkänd utan några problem.. Precis när jag kommer ut ur porten så ringer Ida och frågar vart jag är...
Hon hade försovit sig så hon skulle ta bussen tsm med mig...
Mamma körde upp mig på triangelvägen så jag kunde lämna av mina saker och sen körde hon hem mig till Ida och sen väntade jag på att hon skulle bli klar så vi kunde gå ner till bussen...
Vi promenerade ner till bussen och stod där i regnet och väntade i tio min... 27 min senare så var vi i stan...
Var en halvtimme till innan jag skulle börja praktiken och eftersom klockan var halv tio så var det inte öppet heller..
Jag och Ida stod vid flaggen och hängde ett tag innan hon kom på att vi kunde gå och sola.. Att hon kunde sola..
Satt utanför och väntade... Hon solade i tio min..
När Ida var klar så gick vi och ställde oss utanför min praktikplats och väntade på att EvaLott skulle komma..
EvaLott kom och jag sa hejdå till Ida och gick in...
När vi kommer in så frågar EvaLott mig om jag ville ha kaffe och de tackar man inte nej till.
Medans hon fixar det så börjar jag damsuga av affären. När vi öppnat så står jag och hänger upp lite bodysar på en ställning som ska stå ute men eftersom de regnade så fick den stå inne.. :D
EvaLott kommer ut med kaffe.. =)
Tiden rullar på.. Vid 12.30 så kommer jag på att jag ska ha lunch så jag ringer till bönan och beställer en grillad baugette med vitlöksdressing..:D
EvaLott säger att jag ska ha en timmes lunch men jag säger att jag ska ba hämta maten och äta och sen sätter jag igån


3/5 - 4/5

Igår så kom min bror och hämtade mig på morgonen innan han körde till mamma..
Han skulle åka hem till Norge.
Jag och mamma skulle städa lägenheten.
När jag hoppade in i bilen så tittade jag inte ens på min bror utan bara hoppade in och kliade mig i ögat och då frågade min bror mig om jag var trött..
Jag bara nej det kliar bara och sen tänkte jag inte mer på de. När vi kommit halv vägs så tittade jag en snabbis på brorsan när vi satt och pratade och sen vände jag huvudet igen men vände tillbaka det lika snabbt igen.. Bror hade blonderat håret. Brosan sa att de va därför han frågade om jag var trött för att jag inte lagt märke till det från början....
Haha fattade ju inte jag..
Kom hem till moder och käkade frukost och sen åkte jag och mamma till Mörrum för att lämna bror på tågstationen...
Sen blev det hem till mamma och packa ihop städ saker och sen åkte vi upp till ettan för att städa den...
Pappa kom med Flynn sen och hjälpte mig o moder.. Kim kom ner när jag stod ute och slängde soporna.. Sen följde hon med in i lägenheten och tog tag i en disktrasa och hjälpte mig... Tack.:D Trodde jag tömt alla skåp mm men när mamma ska börja torka av inne i skåpen så hittar hon tallrikar i ena skåpet och glöggset och i ett mindre skåp hittade hon krukor haha... Jag sov ju inte i lägenheten på en vecka innan jag flyttade typ.. Tänkte inte alls på tallrikarna och krukorna mm..:D

När vi var färdiga så var jag helt slut i ryggen så jag somnade på soffan hemma hos mamma... Vaknade när dom sa till att maten var färdig som bestod av älggryta med potatis och sallad..:D

Sen skulle jag skriva ut kvitto på mammas data och de gick ju åt skogen.. När mamma o pappa tömde min brors hus så fick mamma o pappa hem min brors data som dom använder nu och det går inte koppla in skrivaren på den..
Mammas och pappas gamla data står i vardagsrummet som mamma ska ha till släktforskningen och pappa bärde ut skrivaren dit men kopplade inte in den och jag pallade inte koppla ihop en hel data för att skriva ut 2 kvitton så jag frågade mamma om vi inte kände någon som var hemma och hade en skrivare och då nämde hon Pia och Pennan... Ringde dit.. Pennan var hemma men Pia var ute och körde motorcykel... Vi fick låna skrivaren... Wihoo tänkte jag äntligen..
Men när vi kom dit så strulade det också och mamma satt o pillade och hade sig med skrivaren... Efter en halvtimme så fick vi ut mina 2 kvitton.. 5 min senare kom Pia hem så vi tog en kopp kaffe med henne innan vi åkte hem.
Åkte inom min lägenhet för att lämna krukorna, glöggsetet och tallrikarna... Packade ner kläder och min data som jag skulle ha med mig hem till mamma... Skulle sova hos henne eftersom vi ändå skulle upp tidigt för att åka in till stan för jag hade ett möte..
Jag och mamma körde in till stan redan vid nio tiden för pappa skulle ha värktabletter... Stod och tjötade lite med honom innan vi fortsatte färden in till stan.
Mamma parkerade utanför Walk on jag och frågade henne varför hon parkerade där och då sa hon att vi skulle in på walk on och köpa skor till mig.. Jag ba men mamma klockan är 09.40 så de är inte öppet. Mamma bara nehe men då går vi till team sportia, jag ba men de är inte heller öppet men mamma envisades att de skulle va de.. Vem hade rätt?? Jag...
Vi gick in på hemköp för att köpa frukost frallor och pålägg sen körde vi bort till torget och parkerade där.. Mamma tog en runda med Flynn medans jag var på möte.. När jag var färdig så gick vi till walk on.. Ville ha såna skor som jag hade men mamma tyckte inte de... Hittade ett par snygga skor men nja dom var inte min stil riktigt... Vi gick till team sportia och där såg jag mina skor direkt...
Ett par svarta puma skor... 799 kr kostade dom... Mamma betalade dom åt mig...  =) *Älskar min mamma som ställer upp så*
Vi gick in på Annikas te och present för jag skulle köpa det lösvikt teet kustfrägning som Kim hade köpt...
Sen åkte vi hem till Linda B för att äta fralle frukost..:D När vi kommer hem till henne så har hon kokat ägg med.. Det var länge sen man åt det.. Riktigt gott med kaffe,ägg och frallor till frukost idag.. Fick ett par ballerinaskor av Linda som hon användt en gång.. Tack så mkt.. =)



I morgon börjar min praktik på name it... Ska bli spännande och se hur det blir..

Östgötacasanovan


Valborg

Var hos mamma på dagen. Bror och Camilla var också där en stund.. Jag,mamma och Camilla åkte in till stan för mamma skulle till sys och köpa whiskey till pappa och jag o min bror skulle dela på en flaska whiskey till Pierre för att han hjälpt oss att flytta. Efter sys så åkte vi till glassbåten för att ta en glass. När vi sitter där så kommer brandkåren och allt me blåljus då var det en tant som hade drunknat. Åkte hem till mamma och åt middag sen åkte jag hem för att göra mig i ordning.
Valborg firade jag med mamma o pappa. Vi var hemma hos pappas kompis och där var de smörgåstårta mm =)
Jag och mamma frös så mkt så vi åkte hem för att byta kläder och sen åkte vi till stan för att kolla till syrran så när vi kom tillbaka så hade det gått 1½ timme.:D Vi tog med oss syrran hem för hon hade druckit..
Satt hos Dogge en halvtimme innan jag och mamma körde hem för att lämna Flisan och Flynn.
Sen åkte jag och mamma tillbaka till Dogge igen och satt där i en halvtimme till innan vi körde till stan för att hämta den andra syrran...
Sen åkte vi tillbaka till Dogge och satt där tills pappa ville hem vid halv 2 eller något....
Sov nere hos mamma den natten också...
Vaknade halv 11 igår och gick ut och satte mig i solen och satt där i flera timmar, fick fin bränna på ryggen..:D
Kim kom också ner till mamma... Jag gjorde rabarberpaj. Fast jag fuskade lite.. Köpte ekströms med smulpaj och rabarber så jag bara slängde ihop det för Pierre skulle komma på fika på eftermiddagen och han skulle få sin whiskeyflaska..
Kim´s Daniel kom också ner till mamma och tog en kopp kaffe innan vi åkte hem till mig och beställde grillen mat...
Kim sov här inatt... Skulle städat ettan idag men mamma skulle till Kyrkhult och göra klart de sista i brors hus så vi ska städa ettan i morgon...

Kim tog bussen till stan vid 11 tiden och när hon åkte så ställde jag mig och diskade, damsugade och plockade iordning här. Har duschat nu. Sitter och väntar på att pappa ska ringa och säga att han är klar med reklamen så ska jag åka med pappa hem.. Vi ska till mamma o pappas granne ikväll och grilla...:D
Adam (låtsasbror) kom för en stund sen och frågade om han fick vara här så länge medans pappa delar ut reklamen med Kevin..


Dags att göra sig i ordning det sista...





RSS 2.0